Saturday, July 31, 2010

barakallahulakuma

gambar curi dari facebook Official Photographer pengantin. someone commented, "wow!semua bertudung litup :)" alhamdulillah :)

bawah ni mesej antara aku dan pengantin, pagi selepas akad nikah beliau, beberapa jam sebelum walimah beliau. copypasted from facebook. oh jangan pelik pula, masa di bawah ini, dalam GMT-5
Atiqah July 30 at 10:37pm
wanted to post this kat blog, tapi segannnn. hehe tp kalu nt nak, ana akan ikut shj permintaan raja sehari :D

bismillah.
banyak kenangan aku dengan dia. we weren't really in the same group of friends, tapi kami sama-sama pengawas, sama-sama dalam pasukan bola jaring. aku position WA, dia pula C. if you know netball, you would know that WA and C are an item.
maka terlalu banyak bekerjasama.

ingat lagi, dia pernah datang ke sekolah dengan bandage besar di tangan, kerana luka ketika memotong epal katanya.

pernah juga dia bertongkat ke sekolah dek terseliuh ketika bermain bola jaring. ingat lagi, ketika tu ramai menyaksikan dia jatuh dengan secara tiba-tiba dan dalam position yang pelik. being kids, we believed it was kerja makhluk halus. hehe comel sungguh.

kami pernah sama-sama dipanggil menghadap guru disiplin. ingat lagi pesan muallimah madihah, time heals everything ♥ sgt benar kan fath syg?

kemudian membesar di sekolah menengah yang berbeza. pernah aku kirimkan surat pada rakan sekolahku yang pergi ke sekolahnya untuk sebuah event. but that was about it. kami terputus hubungan, sehingga kedua-dua kami berada di jalan ini. we share the same worries, the same goal. the last time i met her was a year ago at konsis itn'l at kolej jaiputra kelantan.

dah nikah dah budak yang DULU tak reti potong epal tu. semoga baitul muslim melajukan perjalanan anda menuju redhaNya. semoga anda kekal macho seperti yang dihajatkan. semoga dengan baitul muslim ini, anda akan lebih membantu umat ke arah ustaziyatul alam.

semoga dah lepas kahwin pun tetap boleh menjadi C yg lincah, rinduuu nak main netball bersama-sama THE team lagi!

with much love, your sister halfway across the globe,
atiqah k.
(nama masa sekolah rendah. there were too many atiqahs. k is for khuzaini, but initially, k was for kecik.)
Fathiyyah July 30 at 10:40pm
mahu enti letak ni kat blog 'verb' . BOLE?

pengantin, sila pergi bersiaplah! :D

2 comments:

  1. huuuuuu.comel lah korg!
    atiqahK next kah? hehe.

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiJuly 31, 2010 at 12:56 PM

    xleh k syez. im*n dah cop dulu. haha.

    ReplyDelete