Tuesday, July 6, 2010

bedtime stories

bismillah,

malam pertama.
bedtime story bersama aunt hanan. di malam pertama, aku tak tidur dengan dia. maka hanya dengar cerita dari farah. aunt hanan dengan semangat tanya, nak tengok takkk majalah yang dia ada?

everyone came close, excited nak tahu. bukak je majalah tu, it was about death and azab kubur. semua orang terus ngeri dan menjauh.

it would be nice to have something like that. iman down je, paksa diri tengok benda2 sebegitu, sambil tanya, "ha, ini ke yang kau nak?". and it would be a nice way to initiate conversation.

malam kedua.
bedtime story bersama aunt hanan lagi. kali ini, kami tahu tajuk nya. tentang syurga. semua sudah berkumpul dalam bulatan menghadap katil aunt hanan. malam sudah sangat lewat, and we had very little sleep the night before, sangat penat setelah physical activities, and sudah perlu bangun in couple of hours. tapi mata masing-masing masih celik dan bulat, tekun mendengar. sebab cerita aunt hanan best. you can picture the story in your mind, walau pastilah takkan sama dengan yang sebenar.

terasa betapa nakkknyaaa nikmat syurga tu! terasa sanggup buat apa sahaja untuk nikmat syurga! tekun mendengar, oh syurga ini untuk orang yang bagaimanakah?mahu jadi orang seperti itu!

bersambung.
p/s:redha Allah mengatasi segala nikmat syurga.

2 comments:

  1. :) Redha Allah mengatasi segala nikmat syurga..

    ReplyDelete
  2. teringin nak jumpa aunt hanan nii!

    ReplyDelete