Monday, July 19, 2010

sorry, saya tak kuat

bismillah.

kita selalu komplen kita tak kuat kan?atau tak bersedia. macam-macam seribu satu sebab lah kita boleh bagi.

maka apa actionplan untuk jadi kuat? sampai bila nak bagi alasan takde kekuatan, takde kemampuan? sampai bila? and are you doing anything at all about it?

masa perang khandak, dalam keadaan lapar, sejuk, physically penat dek menggali parit, Rasulullah saw and sahabat2 were still optimistic to win the war. They had smiles on their faces. kita penat sikit, moody sikit, dah jadikan alasan untuk bermacam2.

i believe, kalau ada semangat, ada thumuhat, gunung ganang kan sanggup di daki, lautan api kan sanggup di renangi. zero alasan. "Prajurit yang baik, jika ditempatkan di bahagian logistik, dia akan tetap berada di tempatnya, dika ditempatkan di garis depan, dia akan berada di garis depan". (Sabda Rasulullah saw, riwayat Abu Daud).

kekuatan tak datang bergolek. ia perlu dibina, dicari.

p/s:mari kembali pada asas untuk bina kecerdasan emosi. jom jangan tinggal mathurat pagi petang.
p/s:tembak atiqah please kalau dia masih beralasan selepas ini. jzkk.

2 comments:

  1. part tembak tu kte suke.. :P heheh.. thanks for the reminder though.. so~~~ nk tuntut puding karamel? hee~

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiJuly 20, 2010 at 3:54 PM

    nnt kita pos gambar boleh cik sarah?
    yg dpt makan budak2 yg setia mnmni kita kat ottawa jelah :p
    er, or atleast fr now. sigh.
    tembak pki pistol air blkg rumah awk :D
    p/s:bazar ramadhan byk, lg sdp kot :D

    ReplyDelete