Monday, August 30, 2010

emo?

bismillah,

"Iman bukan selalu di atas
Nafsu juga tidak selalu dibawah
Tapi Allah itu dekat. Sangat dekat." [amatullah, 2010]


kamu sedang emosional ya?tidak mengapa. it's a very human thing to do. hanya keluar dari state itu, dan jump right up. Allah will be with you. bukti:

"Sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang bertaqwa, dan orang-orang yang berusaha memperbaiki amalannya. " [16:128]

tapi kita tiada musuh paling nyata kita di ramadhan ini, sangat baik hatinya Allah. it's like going to a war, without any enemies. tetiba rasa bertuahnyaaa jadi umat nabi muhammad saw. alhamdulillah. tinggal nak atau taknak grab sahaja peluang ini.

2 comments:

  1. emosi?
    atau mungkin satu refleksi.

    hehe ramadhan kareem

    yup. grab dengan lebih banyak
    walau disaat2 akhir dah ni. insyaAllah

    ReplyDelete
  2. hehe, tajuk painting tu pun rasional emosional. benar, boleh jadi juga refleksi.

    ReplyDelete