Thursday, August 5, 2010

summer dan ramadhan

bismillah,

summer di sinonimkan dengan masa lapang, or atleast lebih lapang dari semester biasa. maka banyak plan hebat-hebat dibuat, semua menunggu summer untuk di laksanakan.

sedar tak sedar, summer dah hampir ke penghujung. tinggal sebulan sahaja lagi sebelum kelas bermula. dah buat belum semua plannya?

sama juga dengan ramadhan, alhamdulillah, banyak artikel-artikel dan talks yang menyemarakkan semangat ramadhan. macam2 dah plan di kepala apa yang mahu buat. tapi, agak2 kalau ramadhan baru nak tiba2 baca quran satu juz sehari, baru nak tahajud setiap malam, mampu ke eh?

dah lama tak swimming, tiba-tiba nak pergi merentas selat melaka pula.

karang jadi macam summer, tiba-tiba je dah bulan ogos.


berapa hari je baki before ramadhan. mari biasakan diri inshaAllah. ni pesanan pada diri sendiri.

No comments:

Post a Comment