Thursday, August 12, 2010

unpredictable future

bismillah,
haritu terlihat blog official photographer fath. ada folio, gambar-gambar pengantin yang lepas. dalam satu gambar, akad nikah dilakukan atas kerusi, which is pelik untuk orang melayu. it was because the groom has leg injuries caused by an accident some time before the nikah.

it made me think. i always picture myself on my wedding day walking perfectly, when accidents like that can happen. i dont know if i will ever meet an accident and be paralyzed neck down, nauzubillah. but who knows what Allah has planned for us? then i would regret for not taking the time and use the ability i have right now to do ibadah properly kan? i don't even know if i will ever get married. or if i will live to the day of my marriage. tak tahu kan?

boleh kejap je lagi pun mati. hu. tertekannya. i am afraid to die, but i hate having that feeling, kerana tahu sahaja itu wahan. kerana tahu sahaja itu simptom penyakit hati yang parah.

2:95

kami di ottawa belum mula ramadhan lagi, maghrib hari ni, inshaAllah. mulanya, ingatkan hari ni akan mula puasa, dan maghrib semalam sudah masuk ramadhan. baru je bersyukur sangat sebab selamat sampai pada ramadhan. sekarang, belum pasti lagi. allahummabalighna ramadhan ya Allah.

between now and maghrib tonight, macam2 boleh jadi. matikanlah kami dalam husnulkhatimah ya Allah, make our best deeds our last deeds.

2 comments:

  1. ameen... semoga sempat mengecapi ramadan :(

    ReplyDelete
  2. Ramadhan kareem! moga Ramadhan kali ini bertambah baik amalannya..

    ReplyDelete