Friday, September 10, 2010

pre raya

bismillah,
raya di ottawa hari jumaat juga, which is esok inshaAllah :)

penyayangnya Allah, happy happy sambut raya pun dapat pahala. cuma kena niat yang betullah. ini tips mudah. maybe ada yang tak suka, raya pun kena ikut sunnah ke? sila tengok balik tujuan hidup. bukankah memang solely untuk beribadah?tak perlu sebut ayat quran mana, semua sudah tahu.
minta maaf zahir dan batin, semua. minalaideen walfaizeen. kullu 'am wa antum bikhair. jangan cemari sambutan raya yang suci dan halal dengan perkara yang haram. jaga ikhtilat, jaga aurat, jaga nafsu makan, amalan ramadhan jangan tinggal. moga Allah bantu atiqah melaksanakan apa yang dikatakannya.

kalau ikut stamina ramadhan, an average muslim mampu puasa sunat setiap isnin khamis dan hari-hari sunat lain, mampu baca quran 1-2 juz sehari, mampu solat sunat paling kurang 8 rakaat sehari. wah, kalau dikekalkan sepanjang tahun, memang hebat dah umat islam rasanya. tiada lagi kes buang bayi, perhaps?:) wallahua'lam bissawab.

p/s:doa qunut ketika witir semalam imam merayu-rayu dalam doa nya supaya Dia terima amal ramadhan kami. tersentuh. taqabalallahu minna wa minkum!smg Allah terima dari kami dan dari kamu.

No comments:

Post a Comment