Saturday, October 2, 2010

have u ever felt that God did not answer ur prayers?

bismillah,

2 christian guys came knocking on my door and preached about christianity. seeing me with a hijab on, he started his speech with, "all religions pray to God...". i nodded and agreed, tiada yang menyalahi aqidah ku. he then asked, "have u ever felt that God did not answer ur prayers?" dgn megah('izzah hopefully), i said NO(he was taken aback bila aku jawab dengan laju dan yakin).

he then read a verse from bible, and left an interesting magazine on "7 things you need to know about prayer" for me to read.

kagum dengan semangat dia knock door to door, betapa dia sangat familiar dengan bible boleh buka n petik ayat macam tu je, dan confidence level dia walaupun aku tak jawab sepertimana yang dia mungkin expect. dan dia juga sangat merasa 'ruh' ayat yang dia baca.

kita rasa tak ruh baca apa yang Allah cakap pada kita? bila umat islam nak ada ramai2 musab bin umair ni?atau bila kita nak jadi mus'ab?huk.

p/s:they are doing this sempena thanksgiving next friday.rasanya. may He give the 2 people hidayah one day, inshaAllah.

pp/s:lebih boleh terima dengar dakwah christians and satanists daripada ahmadiyyah. semoga Allah menjaga saleemul'aqidah ku.

No comments:

Post a Comment