Sunday, October 17, 2010

infaq dan basikal

bismillah,

Kakak: nak dgr stau story tak?
Kakak: psl infaq dan basikal
adik: mau2!
Kakak: masa zaman hasan al-banna
Kakak: ade seorg ni
Kakak: dia nak sgt infaq
Kakak: wlpn dia sgt miskin
Kakak: n x ade aper2
Kakak: so,bila dah dekat due date(rsnyer sebab nak serah ke palestine)
Kakak: dia fikir2 camne nak infaq
Kakak: sebab dia xde ape2
Kakak: so,dia decide
Kakak: supaya ade duit to infaq
Kakak: nak jual basikal
Kakak: lepas tu
Kakak: dia selalu lmbt ke masjid n ke usrah
Kakak: naqib dia pun tanye kenapa
Kakak: dia xnak jwb
Kakak: tp,kwn dia ckp
Kakak: org tu terpaksa berjalan kaki sebab basikal dia dah jual
Kakak: utk infaq
Kakak: semua org sgt2 la terharu n naqib n usrah mate dia decide utk belikan basikal baru utk dia
adik: huuuu smgtnya dia!
Kakak: mmg!!!
Kakak: so,kita ape lg kan? mcm2 kita ade. cuma tggl nak gerakkan hati supaya buat
Kakak: then,tgk apa yg Allah balas- basikal baru....padahal if fikir2 maybe duit beli basikal baru tu lebih mahal dr duit yg dia infaq
Kakak: tapi,itulah keberkatan
adik: huuuu. true2
Kakak: n pengorbanan yg ALlah akan byr
adik: best nya cerita ni, hu sy sgt byk lg benda
adik: buku pun byk je lg, utk di share ilmu dgn org
adik: huu
Kakak: betul2
Kakak: tggl nak baca dan share kan?
Kakak: kenalah jd rajin,berkorban lebih sket
adik: betul. hu baik inshaAllah
...

bukan perbualan rekaan.

3 comments:

  1. rasanya untuk membina masjid.kisah ni ada dalam majmu' ar rasail

    http://vandymuslimnews.blogspot.com/2010/03/korban-sepeda_05.html

    ReplyDelete
  2. rasanya untuk membina masjid.kisah ni ada dalam majmu' ar rasail

    http://vandymuslimnews.blogspot.com/2010/03/korban-sepeda_05.html

    ReplyDelete
  3. atiqahmohammadkhuzainiOctober 19, 2010 at 6:52 PM

    jzkk!

    ReplyDelete