Monday, February 28, 2011

14-3

bismillah,

semasa hendak bertolak, cari ruang untuk solat. jalan dari hujung station, ke hujung. bus station sangat penuhhh dengan orang. maka decide untuk solat di luar sahaja. and it was -28C that night.

A: solat kat luar jelah
B: ok jom. (exits door)
A: eh jap kau betul2 ke nak solat kat luar ni?sejuk kot. kalau mati macam mana? eh tapi mati dalam solat mati dalam iman kot.
B: ha tau takpe. jom jom.

maka malam itu, solat di atas simen sejuk berlapik muffler. antara dua solat yang dijamakkan, break kejap, gloves dikeluarkan dan dipakai. tak tahan sejuk. (isu fiqh sila ke blog lain =p jk)

best kan, kita muslim, boleh solat di mana-manaaa. sebab memang Allah cipta bumi yang luaaas ini, semuanya untuk kita beribadah kepadaNya. sweet eh?

No comments:

Post a Comment