Sunday, February 27, 2011

bismillah,

kadang, sebelum kita buat sesuatu, kita berniat. alhamdulillah.
kadang, sebelum kita mula sesuatu, kita set hadaf, apa yang hendak dicapai.



sering juga, setelah selesai mengerjakannya, kau dapati hadaf tidak tercapai. maka kerana itu, setelah selesai, harus kau hampiri Dia. faizafaraghta fansobb. wa ila rabbika farghob.
"hisab diri dalam urusan yang besar maupun yang kecil, dan berusaha keras melakukan khalwat di malam hari dengan Allah untuk melihat apa yang akan dipersembahkan di hari kiamat nanti..."-Dr Abdullah Nashih Ulwan, Tarbiyyah Ruhiyyah. 
"moga there is something to be discovered sbg hikmah"-ikan comel.
"rehat, pastu teruskan berjuang"-faas.

tulisan Abdullah Nashih Ulwan ni serious best gila. mukaddimah pun ayat dah power jiddan, buat kau mahu tahu apa yang dia mahu katakan.

2 comments:

  1. awak memang pandai influence org utk baca buku. ha ha. tapi kte tk jumpaaa. kte cuma jumpa mp3 ustaz rusydi alias.

    ReplyDelete
  2. bacalah, serious sgt best. mukaddimah dia(bukan quote atas ni) best superb yg rasa cm nak baca laju2 tak sabar nak baca next page. hehehe. btw jzkk gtau ada mp3, or i wouldnt have known :)

    ReplyDelete