Monday, March 21, 2011

tuntutan

bismillah. 
kakak: tak sabar nak jumpa awak. masih kurus kah?masih sendiri kah?

adik: masihhh. tarbiyyah tak menggemukkan :D

kakak: hep mana boleh mcm tu. 

kakak: kita harus jadi apa yang tarbiyyah menuntut kita jadi. walau fitrah lone ranger, fitrah tak suka bercakap, harus jadi banyak cakap. kalau memang dah given suka bercakap dan mesra alam, that's an added bonus, ciri-ciri logam kita. tapi, still, kita bercakap pun, bukan sebab kita memang tere bercakap, suka bercakap, maka mudah nak buat. tapi sebab Allah suruh!

maka senang atau susah, berat atau ringan, kita akan laksanakan juga - 9:41

No comments:

Post a Comment