Saturday, April 23, 2011

oh dunia

Bismillah, 

Tuhan, leraikanlah dunia
Yang mendiam di dalam hatiku
Kerana di situ tidak ku mampu
Mengumpul dua cinta...

Tersentak pada baris-baris di atas masa dengar Raihan, Antara Dua Cinta. Pernah tak, otak tak boleh study, sebab fikirkan benda-benda lain. Distracted, tak boleh fikir dua benda at the same time. Macam tu jugaklah kot, hati kita. Tak mampu nak kumpul dua cinta.

Video* ni agak sangat disturbing (i wouldnt watch it kalau bukan disuruh naqibah), tapi mesej memang sampailah. Memang sangat kenalah dengan tajuknya. Rasa macam okay, taknak dah mengarut-ngarut walau sesen (May Allah help me), setiap apa yang ada mahu disalurkan ke sana. Baru faham, kenapa seorang ukhti kata, usah fikirkan apa souvenir yang mahu dibawa pulang untuknya. jika sudah berniat untuk spend, sumbangkan sahaja ke palestin, kerana mereka memang sangat jauh lebih memerlukan.

And mesej di akhir video (starting minute 9:13) sangat mendush dush diri.

*Tak boleh embed. Maka lihat di sini: klik

No comments:

Post a Comment