Wednesday, June 29, 2011

sayang

bismillah,

bila adik malas nak tolong bila kita minta tolong, kita akan kata dengan nada sayu, "tak sayang eh?"
bila nak berpolitik dengan kawan-kawan nak suruh mereka belanja, kita akan kata, "kalau sayang, belanja red lobster!"

bila ada orang yang sayang kita, menipu kita, kita akan kata, "sayang apa macam ni?"

semua atas dasar, kalau sayang, ada expectations yang perlu dipenuhi. kalau tak, maka itulah punca keluarnya ayat "sayang apa macam ni?"

sayang apa macam ni, kalau surat taknak baca, datang meeting asyik lambat? masa meeting tak focus pulak tuh. janji manis 17kali sehari, tapi tak pernah nak penuhi. sayang apa macam tu?

=.=

3 comments:

  1. kte lambat sikit nak faham yg last tu. tp bila faham. ouchhhhh. terasa sungguh. oh, tp kalau ganti dating dgn meeting pun best jugak ;)

    ReplyDelete
  2. to kima: wah tak terfikir 'dating' masa tulis ni. nice2. tp kalau letak dating tak boleh letak tak focus masa dating? haha. sbb cam tak possible =p

    to both:jzkk for the response :)

    ReplyDelete