Thursday, June 23, 2011

tee zed

bismillah,

#1
kita nak memberi, bukan beri apa yang ada dalam cawan kita. kalau macam tu, tinggal sikit jelah air yang kita ada lepas bagi sini sikit, sana sikit. dah tu macam mana nak survive?



tapi, kita isi cawan kita sampai 'ter' melimpah pada sekitar, atas dulang. barulah muntij. kita tidak lelah, orang lain pun dapat.

#2
strategic planning mantap lah macam mana pun, dengan close supervision kakak-kakak sekalipun, takkan jadi apa tanpa si penggerak itu punya tarbiyyah dzatiyyah sendiri (dan izin Allah tentunya).

-nasihat ks dengan alat bantuan mengajar:cawan, dulang, dan air jambu di gombak, 23 jun 2011.

klik sini untuk related post yang menggugah jiwa! tulisan asma amat.

No comments:

Post a Comment