Sunday, August 21, 2011

ul tah

bismillah,

privatekan sekejap, tetapi terasa mahu publickan semula untuk kamu. kamu, yang birthday sekitar 2-3 hari ini. iya, kamu! ^_^
kalau self esteem cukup tinggi,
bolehlah anggap budak comel ini kamu. :D
selamat hari lahir, ukhti. i am usually not that rajin to wish birthdays, tapi entah kenapa ya. kamu kes istimewa. hehee.

1.
selamat ulang tahun :) (klik sini)

2.
tidak banyak yang mampu dicoretkan
ditengah kesibukan *ramadhan*
melainkan
satu ucapan
satu penghargaan
buat seorang teman
yang selalu dalam ingatan

Birthday girl #1.
or err, her homemade choc mousse!
Selamat Hari Lahir
dengan bertambahnya usia
maka telah genap bertambah 1 lagi tahun hayat kita
Alhamdulillah...
moga satu tahun yang telah berlalu memberi seribu satu makna
moga satu tahun yang telah berlalu memberi pengalaman dan pengajaran
untuk meneruskan hari-hari mendatang

ulang tahun kelahiran.
bukan sekadar tahun yang diulang
Birthday girl #2
dan dosa dan silap lama diulang tayang
tetapi, menjadi satu titik tanda
kita berdiri pada suatu detik masa
memandang kebelakang
melihat coretan satu tahun yang telah berlalu
merenung perkara-perkara yang pernah berlaku
muhasabah

moga hadirnya detik ini
menjadikan kita orang baru
kamu masih kamu
tapi
punya azam semangat baru
kembali menilai arah dan hala tuju
dan.. mari buka langkah yang lebih laju
menuju cita dan mimpi itu
Moga Allah mengiringi kamu dalam setiap langkah nawaitu

kita curik je. hehehe. dari sini. it is probably more meaningful jika ayat sendiri, tapi percayalah, ini semua memang dari hati kita. ayat je pinjam. hehehe~

and kita sayang awak. ;)
ukhuwwah fillah,
kita. =)

p/s:an autopost. 

11 comments:

  1. boleh tak nak terasa dgn post niee ;)
    jazakillah.. imy <3

    ReplyDelete
  2. ha ha. miraa. selamat ulangtahun kelahiran jugak! nak jumpa plss. kte jumpa sister yang gaya mcm awak tu lagi semalam dekat ijtimak ramadhan ikram selangor. hee

    ReplyDelete
  3. kte nangis baca, awkkkkk..serius! meleleh-leleh air mata berguguran baca post ni...dah la masa tu tengah berbuka puasa! haihh...terharu sgt!! Thank you awk! Allah je tau cam ne kte syg kat kawan2 di Ottawa ni! walaupun tau je kte ni failll bab express perasaan..haihhhh

    ReplyDelete
  4. kte cm tension ni 3rd time kte try nk post comment.. heheh.. terus xde mood nk rase excited dah.. tp nk ckp jugak lah.. nnt balik sini tgk lah video ktorg time haritu.. siap dgn topi segala bagai.. kelakar je.. heheh..

    ps: rinduuu.. cepat lah balik ottawa.. diorg semua nk balik dah esok lusa.. -.-'

    ReplyDelete
  5. to mira: oskof mira :) wp takde gambar mewakili awak, mmg dah niat jugak utk awak (lps nampak kat fb. hee) sanah helwah ya ukhty! :)

    to birthday girl #1: :):):) speechless. tapi awak selalu je express via masakan2 awak :D

    sarah:alaaaa comment balik dgn excited! haha. vid time apeeee? hehe i guess nnt kite sampai ade awk n niza je lah eh? nak kirim pape takk dr mesia? (hrp awak baca lah nihh wahai budak yg deactivate fb >,<)

    ReplyDelete
  6. hehe.. video ktorg celebrate budak tu lah haritu.. pukul 11mlm okay *sbb budak tu ade exam haritu* kte pun xtau nak ape dari msia.. awk balik sini bawak cm kerepek2 tak? hehe.. cm teringin keropok bawang.. :P *malulahhh nk mintak* heee~~ nk sikiit je..

    ReplyDelete
  7. gedikkk. mintak jelahhh. haha. baik2 iA akan ada (hopefully tak lupa. hehe) tu je ke? kuih raya apa awk teringin?

    ReplyDelete
  8. syukran ika.rindu kat awaak sangat2 <#

    ReplyDelete
  9. arghhh! baru baca! rugiii!
    tapi rasanya ada hikmahnya, tengah down sikit today, and reading this makes me feel a lot better alhamdulillah! :)

    terima kaseh atiqah, i really appreciate it!

    awak - salah seorang yang paaaaaling 'bermanfaat' Allah hantar untuk saya, sungguh. :)

    ReplyDelete
  10. to birthday girl #2:
    hehe kite ade mesej fb salina, tp lupa nk ltk smiley kat wall =p. x rugi pun, post tak brubah bc awal ke bc lmbt. hehe. alhamdulillah, His planning is the best! =)
    wish bday kita: mg salina jd org bmanfaat pd org lain! <3 ;)

    ReplyDelete
  11. hehe comelnya!! rindu akaks ottawa!! uish winter ni terasa nak dtg.^_^ alangkah indahnya kalau ukhti dila masih di sini! hehe

    ReplyDelete