Wednesday, September 14, 2011

7/8

Bismillah,
Alhamdulillah sudah bermula semester. Cuak tak terkata untuk tahun akademik yang ini, Allah musta'an.

Dengan berbagai load bertambah mendadak, tidak kiralah akademik, mahupun DnT. Memikirkan ini, tiada lain yang dapat membantu aku, kecuali Allah. Spritual perlu sangat bertenaga, supaya tidak kecundang. That is the only thing that will keep me going. Fizikal juga perlu mantop, ini, baru hari ke empat, lab belum mula, sudah pancittt :(

I find it sweet, Ramadhan betul-betul berakhir sebelum semester bermula. Macam Allah sengaja beri peluang untuk isi tangki iman penuh-penuh, buat bekal tahun ini. Tinggal opportunity itu di grab atau tak sahaja. :(

Anyways, Allah dah janji, "wa man yattaqillaha yaj'al lahu min amrihi yusra". 65:4. Nak senang je sume benda? Jom jadi orang bertaqwa!

Benda semudah cari barang yang misplaced, takkan berjaya cari kalau Allah tak izinkan. Benda se overwhelming membina orang dan membuat fourth year project dan menghadap killer profS, boleh jadi kacang jika di izin Allah. "kepunyaanNya apa yang ada di langit dan di bumi, siapa yang dapat beri syafa'at tanpa izin Dia?" 2:255

2 comments:

  1. Salam akak!

    Ah, mantap coretan ini. Ana sgt suka! Thanks share~! =)

    ReplyDelete
  2. Oh, and ma'at taufiq wan najah for enti's final year! Aja aja fightin'~! ^_^

    ReplyDelete