Wednesday, October 12, 2011

syok sendiri 22:40

Bismillah,

Allah pasti akan menolong orang yang menolong agamaNya, Quran 22:40.

Kita selalu perasan kita ni tolong agama Allah kan? by that, I mean, kalau ada usrah, tapi dah dekat nak exam jugak, kita sedapkan hati, kata, pergi je, nanti mesti Allah tolong punya sebab kita dah tolong agama Allah. Ataupun lebih dahsyat lagi, kalau ada program, tapi midterms dan assignments bertimbun.

Tapi betul ke macam tu? Ke ini kes syok sendiri? Huhu.

Meh tengok apa definition Allah kepada penolong agama Allah.
...
(Pergi ambil Quran)
...
Quran 22:41.

The third characteristic, not so easy ey?

Semoga Allah terima amal kami dan amal kamu.

Musim midterm sudah muncul. Dan hanya akan berakhir beberapa hari sebelum final. Aja-aja fighting canadians!

4 comments:

  1. Menolong agama Allah tu bigger than pergi usrah or apa2 program wealaupun tengah sibuk dengan midterm dan sebagainya.

    Kena buang rasa sedap hati tu, tak pernah ada sahabah yang rasa dia dah buat cukup and enough untuk agama Allah. Tiada sapa patut rasa macam tu, nobody.

    ReplyDelete
  2. Setuju dengan yang ditulis di atas. Bagi saya, segala amalan tidak harus dikaitkan dengan keinginan pahala semata-mata. Niat amalan kami sebagai hamba Allah amat penting. Pasanglah niat yang tulus ikhlas dan segalanya buat Dia.

    ReplyDelete
  3. aja aja fighting ika! neways, ktorang buat program tajmi' for the first time. doakan!!!
    <3

    ReplyDelete
  4. Anon pertama: Ya, itulah yang cuba disampaikan dari post ini.
    Anon kedua:Saya masih mencuba, jzkk menegur!

    ReplyDelete