Saturday, January 19, 2013

pre

bismillah,

Pagi tadi bila pergi exam, sangat tak sabar nak selesai. Nak fulfill other haqs pula. Dah kena sound direct dengan dua adik usrah from grup berbeza, tak puas hati saya mcm chipsmore. T_T Astaghfirullah.

Perancangan Allah terbaik, dah halfway through the exam, test centre tu blackout. Ingatkan sekejap, so senyum jelah.

Masa tu tengah conteng2 notepad jawab satu soalan kira-kira yang susah. so bila komputer semua terpadam, i thought to myself power outage would just give me more time to answer that particular question :P (test ni more on speed).

Dan pagi tu pula macam just nak sangat pass, mungkin niat-niat tak betul pun. so senyum je tersandar dekat seat, pejam mata, cuba reset niat setulusnya, walaupun susah.

But little that i know, blackout berpanjangan, kena reschedule, and the rescheduling process can only begin after 3-5 days. Allah. Maybe sebab Allah nampak usaha tak cukup lagi kot. Walaupun of course Dia boleh bagi good result regardless usaha atau tidak, but in the end its the effort that counts, so sangat merciful lah Allah bg another chance at putting in more efforts. Peluang lebihkan pahala.

Alhamdulillah 'ala kulli haal. I dont mind going thru all these kalau endingnya akan dapat pelangi.

huhu asyik fikir macam tu je masa application ni. Sebab banyak benda yang sepatutnya sangat simple dan straight forward, tapi Allah sekat. Nak bagi borang reference letter pada referee (prof) dulu pun, 8 kali naik office dia baru dapat jumpa. huhu. Despite making appointments, etc. Padahal waktu lain hampir setiap hari terserempak dengan prof tu. Waktu tu muhasabah sangatlah.

Tapi macam sungguhlah tak ikhlas untuk redha, semuanya bagi syarat kat Allah; i.e. i am willing to sabar if He rewards me in the end. hu.

***
tulisan tahun lalu, dipublish sempena ramai akhawat yang sedang serabut kepala fikir GRE dan thesis. chayok2! kalau jelas matlamat, inshaAllah segalanya mampu di atasi. Allah akan permudahkan, inshaAllah. percayalah.

No comments:

Post a Comment