Wednesday, November 27, 2013

bercerita

bismillah,

perempuan mungkin bukan jenis yang suka memberitahu kalau ada apa-apa. suka berahsia.

tetapi, forever after lah akan tersentuh dengan kisah ini link.

di mana Rasulullah saw, bila berjalan dengan isteri dan terserempak dengan sahabat, pasti akan terus memberitahu sahabat bahawa perempuan yang bersamanya itu adalah isteri baginda saw. padahal dah confirm confirm lah kan orang tidak akan terfikir yang lain. Rasulullah saw kot.

mencegah lebih baik. memperjelaskan itu, lebih baik.

maka ukhti, berceritalah.

p/s: first read about the story from buku tarbiyatulaulad jilid 1, tulisan abdullah nashih ulwan. sangat super awesome, ada kesemua bidang tentang pendidikan anak dari fiqh apa yang perlu dibuat tika anak lahir, nama yang baik dan nama yang tidak, aqidah, psychology, akhlak, iman. highly recommended walaupun harga boleh tahan. boleh buat hantaran atau hadiah anniversary. ihiks.


2 comments:

  1. tq Atiqah for sharing..adik kte ada inform psl buku ni..just want my kids to be a better person than I do..a better muslim ..

    ReplyDelete
  2. buku ada je kat rumah tapi terbiar T_____T
    how rugi :(
    mungkin target 2014is to habiskan baca buku tu.
    yosh!

    ReplyDelete